+36 30 300 1457

Pritamin paprika

Pritamin paprika

Létrehozva: 2013.10.10.

Éretlenül fényes sötétzöld, az érés során sötétzöldből fokozatosan pirosra színeződik. Tápanyagokban, színanyagokban és C-vitaminban az egyik leggazdagabb paprikatípus. Magas cukortartalma, speciális ízanyagai miatt nagyon kedvelt mind frissen fogyasztva, mind feldolgozva. Zsebes karaj
Hozzávalók / 6 adag
• 1 kg sertés rövidkaraj
• 1 nagy db vöröshagyma
• 1 db pritaminpaprika
• 4 szelet bacon (ízlés szerint)
• 2 gerezd fokhagyma
• 3 ek mustár (ízlés szerint)
• 1 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
• 5 dkg margarin

Elkészítés
1. Vagdossuk be a karajt úgy, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek, és alul egyben maradjon a hús.
2. Szeleteljük fel a hagymát, paprikát és a szalonnát is. Kisebb darabokra, hogy beleférjenek a "zsebekbe".
3. Kenjük meg a karajt (kívül-belül) a mustárral elkevert magyaros fűszerkeverékkel. Majd pakoljunk bele a hagymát, paprikát és szalonnát, minden zsebben legyen mindenből. A megmaradt hozzávalókat tegyük simán a tepsibe.
4. A kész karajba szúrjunk mindkét végéről egy-egy hústűt, hogy ne essen szét. Tegyünk a töltelékek tetejére ízlés szerint margarint, vagy akár olajjal is meglocsolhatjuk. (Én margarinnal sütök.)
5. Tegyünk tepsibe, én sütőpapírt szoktam alá tenni, hogy ne ragadjon le. Én 240°C-on gázsütőben 60 percig sütöm, az utolsó 10 percben alufólia nélkül, hogy megpiruljon.
• sütési hőfok: 180°C
• sütési mód: hőlégkeveréses