+36 30 300 1457

Cukkini

Cukkini

Létrehozva: 2014.04.03.

Enyhe hashajtó, gyulladásgátló és vértisztító. Védi az érfalat, csökkenti az asztma, a csont-ízületi és a reumatikus gyulladások kockázatát, valamint a prosztata problémák esélyét. Konyhai felhasználásának lehetőségei szinte végtelenek. Készíthetünk belőle pástétomot, levest, főzeléket, süthetjük süteménybe, ehetjük gluténmentes panírban kisütve, vagy akár töltve is. Sajtos cukkinigolyók recept

Hozzávalók / 4 adag
Golyókhoz
• 1 közepes db cukkini (reszelve mérve kb. 60 dkg)
• 1 kávéskanál só
• 1 csipet bors (nagy)Elkészítés
Golyókhoz:
1. A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani.
2. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
3. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
4. Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (15 db lett.)
Panírozáshoz:
1. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.
2. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.
Sütéshez:
1. Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
2. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

• 1 kávéskanál fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhag yma)
• 1 db tojás (nagyobb)
• 10 dkg sajt (reszelt)
• 4 ek zsemlemorzsa
Panírozáshoz
• 3 evőkanál finomliszt
• 1 db tojás (nagyobb)
• 5 ek zsemlemorzsa
Sütéshez
• 6 dl napraforgó olaj