+36 30 300 1457

Fejes vagy kerti saláta

Fejes vagy kerti saláta

Létrehozva: 2013.10.04.

Magas C-vitamint, de sok B-vitamint, (B1-, B2-, B6-vitamint) meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó hatással vannak a gyomor működésére, ritkán főzelék készítésére is felhasználjuk. Cukorbetegek, túlsúlyosak is fogyaszthatják. Salátafőzelék fokhagymásan recept
Hozzávalók / 4 adag

1 közepes fej fejessaláta
2 gerezd fokhagyma
2 púpozott ek finomliszt
4 ek napraforgó olaj
0.5 kk só (ízlés szerint)
1 ek cukor (ízlés szerint )
2 ek ecet
7 dl víz


Elkészítés
1. Alaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze.
2. Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtassuk meg, amíg az illatok kijönnek.
3. Utána tegyük rá a lisztet, a lényeg, hogy egy hígabb rántást kell kapnunk.
4. Ha a rántásunk megvan, akkor fokozatosan öntsük hozzá a hideg vizet, és folyamatosan keverjük.
5. Addig kell adagolni a vizet, amíg felmelegedés után a krémesnél picit hígabb lesz az állaga.
6. Ekkor tegyük bele a sót, a cukrot, a két íznek kb ki kell egyenlítenie egymást.
7. Ezután adjuk hozzá az ecetet ízlés szerint.
8. Ha egyszer felforrt, húzzuk le a tűzhelyről, és tegyük bele a salátát.