+36 30 300 1457

Fejes káposzta

Fejes káposzta

Létrehozva: 2013.11.05.

Nagy előnye, hogy szinte egész évben fogyasztható, ami azért is pozitív, mert nagyon fontos vitaminforrásunk. Rendkívül magas a C, B1 és a B2 vitamin-tartalma. Mivel egész évben tárolható, felhasználható, ezért finom és változatos ételek készíthetők belőle. Nyersen, főzve, tartósítva, savanyítva egyaránt ízletes. Enyhe zamatával és ropogós állagával egyike a legfinomabb zöldségeknek. Káposztás pogácsa

Hozzávalók
• 10 dkg Rama margarin
• 1 kiskanál Delikát ételízesítő
• 20 dkg finomliszt
• 1 dl 2,8 % -os tej
• 25 dkg fejes káposzta
• 2 db nyers tojás
• 1,5 dkg élesztő
• 2 evőkanál napraforgó olaj
• 1 csipet asztali só
• őrölt bors

Elkészítés

1. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a RAMA margarinnal, majd belekeverjük a tojást és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jó alaposan kidolgozzuk, majd a konyhánál melegebb helyen kelesztjük.
2. Amikor megkelt a tészta, vékonyra nyújtjuk, tetejére kenjük a közben olajon megpárolt, KNORR Delikát 8 ételízesítővel, őrölt borssal ízesített ledarált vagy reszelt kihűlt káposztát.
3. Néhányszor a tésztát saját magára visszahajtjuk, majd az egészet ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
4. Kiszaggatjuk egy közepes pogácsa szaggatóval, a tetejét bevagdossuk és megkenjük tojással. Közepesen meleg sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.