+36 30 300 1457

Retek

Retek

Létrehozva: 2013.08.10.

Magas C-vitamin tartalma miatt a téli, vitaminban szegény időszakban nagyon hasznos. Általában nyersen vagy sózva használjuk, vajas- vagy zsíros kenyérre, továbbá saláták alkotórészeként is kiválóan funkcionál, de az ételek díszítésére is megfelelő. Hagymás retekkrém
Hozzávalók / 4 adag

250 g tehéntúró
200 g tejföl
15 db retek (egy csokor)
1 kis db vöröshagyma
1 csokor snidling
bors ízlés szerint (őrölt)
só ízlés szerint

Elkészítés

A retket lereszeljük, a vöröshagymát kis kockákra fölvágjuk, a snidlinget apróra vágjuk.
A retek kivételével az összes hozzávalót jól összekeverjük, ízesítjük.
A felhasználás előtt kb. 15 perccel a retket kinyomkodjuk, és a krémhez keverjük.
Majd fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!