+36 30 300 1457

Sárgarépa

Sárgarépa

Létrehozva: 2013.10.18.

Sárgarépa: Az egyik legfontosabb zöldségnövény, mert jelentős vitaminforrással rendelkezik, nagyon régóta ismerjük és termesztjük. Rendkívül sokféleképpen fogyasztható, nyers formájában főleg gyerekek részére értékes és tápláló kiegészítő étel. Továbbá felhasználható apró darabokra vágva sütni, párolni, főzni, levesekbe és szószókba, bébiételekbe és állateledelbe, illetve nagyon sok ételkülönlegesség ízesítője vagy díszítője is lehet. Répatorta recept
hozzávalók / 8 adag
A tésztához
• 30 dkg rétesliszt (vagy finomliszt)
• 3 db tojás
• 30 dkg sárgarépa (reszelt)
• 1.5 dl napraforgó olaj
• 25 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• fahéj ízlés szerint (vagy reszelt citromhéj)
• 1 csomag sütőpor
elkészítés
1. A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk.
3. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
4. A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk
5. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
6. A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Díszítésnek használhatunk marcipánrépát.