+36 30 300 1457

Pézsmatök

Pézsmatök

Létrehozva: 2013.09.04.

Magas karotin és C-vitamin tartalma révén támogatja az immunrendszert, csökkentheti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását. Legfinomabb talán a sütött változata, de felhasználhatjuk krémleveshez, édes, fűszeres, nyers vagy ünnepi változatban. Készülhet belőle köret, vagy egytálétel, főzelék, saláta. Kerülhet turmixba, süteménybe, gluténmentes muffinba, kásába, pohárdesszertbe is. Egyszerűen ihatjuk a kicentrifugált levét is. Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
• 250 g sütőtök
• 2 db bio vagy házi tojás
• 80 ml szőlőmagolaj
• 120 g teljes kiőrlésű BIO tönkölybúzaliszt
• 2 evőkanál barnacukor
• 1 fél kiskanál őrölt fahéj
• 1 kiskanál szódabikarbóna
• 1 csipet himalája só
Elkészítése:
1. A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt megsütjük, pürésítjük, és hűlni hagyjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a szőlőmagolajat és a kihűlt tökpürét.
3. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és a csipet sót.
4. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffinsütő mélyedéseiben elosztjuk a tésztát. (kb. 1,5 evőkanálnyi jut mindegyikbe).
5. A tetejét megszórjuk dióbéllel, és 170 fokos sütőben megsütjük.