+36 30 300 1457

Cékla

Cékla

Létrehozva: 2013.10.05.

A cékla rendkívül jelentős gyógyászati hatása miatt. Gazdag antioxidáns tartalma miatt védi a sejteket a külső támadásoktól, illetve gátolja a ráksejtek szaporodását, továbbá vérképző és szabályozza a máj anyagcsere-folyamtait. Fogyaszthatjuk savanyúságként, párolva, reszelve de ivólevelet is készíthetünk belőle. Cékla-torma krém

Aki szereti a csípőset és nyitott az újra, direkt annak találták ki a leleményes finnek ezt a receptet. Ott húsok mellé köretként tálalják, de ezt nem muszáj nekünk is, remekül feldobja a vajaskenyeret vagy a tízórai szendvicset is. Az eredeti összeállítás szerint fele-fele arányban reszeljünk le céklát és tormát, majd a kenhető állapot elérése érdekében és hogy azért legyen némi dekadencia és bűnös élvezet is a dologban, nyomjunk bele majonézt. A fele cékla, fele torma arány egy kicsit talán durva elsőre, legalábbis annak, aki nem szokott tormát fogyasztani ipari mennyiségben, úgyhogy kezdetben két-három közepes céklagumóhoz egy ujjnyi vastag tormagyökeret bőven elég lereszelni.