+36 30 300 1457

Hírek

Megsarcolt zöldségfogyasztás Magyarországon

Spanyolországban 3, de Hollandiában is csak 6 százalékos áfa sújtja a zöldség- és gyümölcstermesztőket. A hazai termelőknek viszont 27 százalékos forgalmi adó mellett kellene érvényesülniük az egyre fokozódó versenyben. A szektor szereplői ezért a tej- és a húságazat mintájára az adó mielőbbi mérséklését szorgalmazzák.

Tovább

Zimankó várható -Mi lesz a mezőgazdasággal?

Az idei tél eddig enyhének mondható, volt minimális mennyiségű hó és egy kis hideg is, de 5 centiméter mélyen eddig csak néhol volt az országban fagy a talajban, és az is csak néhány napig tartott. A jelenlegi előrejelzések szerint azonban az igazi tél még csak most következik, a Dunántúlon elsősorban komoly havazással, a hét végétől pedig az ország nagy részén a tél eddigi legerősebb hideghullámával. A belvizes területek kiterjedése nőni fog, és egyelőre csak reménykedhetünk abban, hogy a kemény fagyok nem tesznek kárt a mezőgazdasági kultúrákban.

Tovább

100% -ban Magyar -"Hazai Termék"

A Földművelésügyi Minisztérium támogatja a magyar élelmiszerek népszerűsítését. A Magyar Termék védjegyei ma már megtalálhatók közel 160 cég, mintegy négyezer termékén.

Tovább